środa, 30 kwietnia 2014

PYSZNY SERNIK Z CZEKOLADĄ I WIŚNIAMI.....

              Składniki: 1 kg. mielonego sera
                                400   g mrożonych wiśni
                               250 g ricotty
                               200 g kremówki
                                100 g biszkoptów
                                100 g gorzkiej czekolady
                               100  g masła+2 łyżki
                                1 szkl. cukru pudru
                                 3 jajka
                                2 budynie waniliowe
                                2 łyz.kakao
                                2 łyż. mąki
                                1 łyż. mąki ziemniaczanej
                                 1 szkl. płatków kukurydzianych
                                  skórka otarta z cytryny
 Przygotowanie:wiśnie rozmrozić,odcisnąć. Płatki i biszkopty pokruszyć. Czekoladę roztopić z masłem, dodać ciastka. Wymieszać, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem. Wstawić na 10 min. do nagrzanego do 180 st.C piekarnika.   Twaróg utrzeć z ricottą,kremówką ,jajkami i cukrem pudrem. Dodać budynie i mąkę ziemniaczaną, zmiksować, dodać skórkę z cytryny. Przełożyć na czekoladowy spód.  Rozłożyć wiśnie.  3 łyżki chłodnego  masła  połączyć z mąką i kakao. Zagnieśc,rozkruszyć  na cieście. Piec w tem. 160stop.C.przez  ok. 60 min.
                 
               
                   
                   
                 
                   
                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz