niedziela, 17 listopada 2013

JAK POPRAWIĆ ODPORNOŚĆ

        Jesień, czasami złota,ale na ogół mglista i deszczowa.Wirusy i bakterie czają się wszędzie,ale są na to sposoby,by nie  ulec zakażeniom.Sięgnijmy do sprawdzonych i dosyć już starych metod obrony. Dobroczynne działanie cebuli docenili  Ukraińcy ,podczas szalejącej  grypy  w 2009r.  Odnotowywano coraz więcej zachorowań śmiertelnych ,naród wpadł w panikę . Z aptek zniknęły leki p/ grypowe, została tylko cebula.  Zjadano cebulę  kilogramami  i to uratowało mieszkańców Drohobycza  przed plagą grypy. .Postawiono pomnik cebuli ,jako wyraz  wdzięczności dla tego warzywa.  Cebula jest znana na świecie jako wzmacniająca odpornośc,działa bakteriobójczo,obniża ciśnienie krwi,wspomaga trawienie, łagodzi kaszel i  ból gardła.  Czosnek  również wiedzie prym, jako skuteczne  warzywo  do walki z wirusami i bakteriami. .Skutecznie zwalcza jesienne przeziębienia, zwiększa odporność  oraz ma korzystny wpływ na serce.  W sezonie przeziębień i grypy również,sięgamy po probiotyki.  Probiotyki to produkty, które zawierają żywe kultury bakterii,specjalnie wyselekcjonowane. Wspierają  organizm w walce ze szkodliwymi drobnoustrojami  i poprawiają funkcjonowanie układu immunologicznego. Nie zawsze ,te naturalne wystarczają ,zawarte w serkach ,jogurtach . Wczasie jesiennym wskazane jest  sięgnięcie po kapsułki ,które zawierają  dobrze przebadane  i skuteczne szczepy bakteryjne wzmacniające naszą naturalną florę jelitową. Nie jesteśmy bezbronni  wobec wirusów i bakterii,,należy sięgać do naturalnych ,sprawdzonych  metod ochrony.www.romatoszekpl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz