Zablokuj połączenia wychodzące, jeżeli obawiasz się, że niechcący wyślesz drogi SMS, czy ktoś np. dziecko, zadzwoni na rozrywkową infolinę. Zgodnie z art. 64a pkt 1 prawa telekomunkacyjnego operator ma obowiązek na Twoje żądanie nieodpłatnie blokować połączenia wychodzące na nr. usług o podwyższonej opłacie oraz przychodzące z takich numerów. Cofnij zgodę na udostępnianie danych. Jeżeli przy podpisywaniu umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych wyraziłaś zgodę na przetwarzanie swoich danych dla celów marketingowych- masz prawo ją wycofać w każdej chwili. Wystarczy złożyć pisemne oświadczenie u operatora.http://wrazliwoscspoleczna-roma.blogspot.com/ Proszę o podzielenie się swoimi przemyśleniami, opiniami o moim blogu, jego treści i Państwwa oczekiwaniach.
wtorek, 6 maja 2014
D. Ć. -TELEFONICZNE PUŁAPKI....
D.Ć- JAK NIE DAĆ SIĘ NABRAĆ.....
Najlepiej ,to Ty bądż przed oszustem. Czytaj regulamin, szczególnie, to co jest napisane drobnym drukiem. Tam może się kryć treść- pułapka. Cęsto bywa tak ,że firmy zarabiające na drogich Smsa-ch, unikają podawania swoich danych teleadresowych w regulaminach. Można samemu sprawdzić ,skąd pochodzi sms, ustalajac na stronie internetowej Urzędu Komunikacji Elektronicznej, www.uke.gov.pl [w zakładce/ Telekomunkacja/ Numeracja/Numery usług premiowych. Znając adres firmy, można składać reklamację u usługodawcy. Operator nie odpowiada bowiem za drogie sms-y i drogie połączenia. http://
wrazliwoscspoleczna-roma.blogspot.com/
LECZNICZE WARZYWO........PRZECIW NOWOTWOROM....
Kapusta to samo zdrowie. Sok z kiszonej kapusty, a właściwie substancje uwolnione podczas fermentacji zdają się zapobiegać rozwojowi nowotworów o podłożu hormonalnym, np.jajmników, piersi, prostaty, jąder, ale i okrężnicy, płuc i wątroby. Podczas krojenia modrej kapusty powstają glukozynolaty, które izolują i usuwają z organizmu substancje rakotwórcze.
Kiszona kapusta zawiera enzymy i fermenty ułatwiające trawienie tłuszczów i błonnika-dlatego znajduje zastosowanie w kuracjach odchudzających. Można przechowywać miesiącami z zachowaniem cennych witamin i minerałów, dzięki zastosowaniu do kiszenia, kwasu mlekowego. Nie należy jej płukać , ponieważ ulega wtedy zniszczeniu kwas mlekowy i enzymy pomagające trawić tłuszcze.
Bakterie tej kiszonki oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, równoważą skład jego flory bakteryjnej i stwarzają idealne warunki do namnażania się dobroczynnych bakterii jelitowych.
Jest wyśmienitym żrodłem vit. C-ma jej więcej niż kapusta surowa dzięki bakteriom, które podczas fermentacji wytwarzają dodatkowy kwas askorbinowy i soli mineralnych, które z czasem przenikają do warzywa i dają mu prozdrowotne własciwości.
Ponadto w kapuście znajdują się vit .z grupy B, vit. A,C,E,H,K, potas, magnez, wapń, sód, żelazo, mangan, fosfor, miedż, cynk, karoten, rutyna , kwas foliowy, kwas pantotenowy, białko, węglowodany.
Warto wiedzieć ,że świeży sok lub surówka z kapusty, jeżeli są regularnie spożywane ,działają jak naturalny antybiotyk. http://wrazliwoscspoleczna-roma.blogspot.com/
Kiszona kapusta zawiera enzymy i fermenty ułatwiające trawienie tłuszczów i błonnika-dlatego znajduje zastosowanie w kuracjach odchudzających. Można przechowywać miesiącami z zachowaniem cennych witamin i minerałów, dzięki zastosowaniu do kiszenia, kwasu mlekowego. Nie należy jej płukać , ponieważ ulega wtedy zniszczeniu kwas mlekowy i enzymy pomagające trawić tłuszcze.
Bakterie tej kiszonki oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, równoważą skład jego flory bakteryjnej i stwarzają idealne warunki do namnażania się dobroczynnych bakterii jelitowych.
Jest wyśmienitym żrodłem vit. C-ma jej więcej niż kapusta surowa dzięki bakteriom, które podczas fermentacji wytwarzają dodatkowy kwas askorbinowy i soli mineralnych, które z czasem przenikają do warzywa i dają mu prozdrowotne własciwości.
Ponadto w kapuście znajdują się vit .z grupy B, vit. A,C,E,H,K, potas, magnez, wapń, sód, żelazo, mangan, fosfor, miedż, cynk, karoten, rutyna , kwas foliowy, kwas pantotenowy, białko, węglowodany.
Warto wiedzieć ,że świeży sok lub surówka z kapusty, jeżeli są regularnie spożywane ,działają jak naturalny antybiotyk. http://wrazliwoscspoleczna-roma.blogspot.com/
niedziela, 4 maja 2014
Kabaret Skeczów Męczących - Strajk (+playlista)
sobota, 3 maja 2014
DALSZY CIĄG :NIEBEZPIECZNE NUMERY...
Jedną z wielu pułapek czyhających na posiadaczy telefonów ,..są płatne infolinie i nieznane nr. Otrzymujemy powiadomienie, że mamy oddzwonić na dany nr. którego nie znamy .Nie oddzwaniajmy ,to pułapka. Nr. zaczynają się na 70x, gdzie x oznacza różne cyfry. Takie telefony ,to lukratywny biznes dla oszustów i naciągaczy. Są to najczęściej infolinie o podwyższonej płatności. np.wróżbiarskie,horoskopy, dotyczące rozkładu jazdy autobusów. Minuta rozmowy może kosztować nawet 6,25 zł.Nie oddzwaniaj na głuche telefony z nieznanych nr-ów. Nie korzystaj z podejrzanych ofert w internecie. W sieci są takie strony ,z których możemy dowiedzieć się o dacie naszej śmierci,zbadać czy nie jesteśmy zakażeni AH1N1,śledzić partnera,lokalizując położenie jego komórki,a potem otrzymujemy lawinę sms-ów. Wiekszosć tych bzdur to oszustwa, nie informują o cenach lub podają nieprawdziwe .
Proszę o podzielenie się swoimi przemyśleniami,opiniami o moim blogu,jego treści i Państwa oczekiwaniach.
Proszę o podzielenie się swoimi przemyśleniami,opiniami o moim blogu,jego treści i Państwa oczekiwaniach.
piątek, 2 maja 2014
OMIJAMY TELEFONICZNE PUŁAPKI-JAK NIE DAĆ SIĘ NABRAĆ NA DROGIE SMS-Y....
Wyłudzenia dokonywane za pośrednictwem telefonów i sieci,zdarzają się coraz częściej. Sprawdż jakie są chwyty oszustów i na co uważać ,by nie paśc ich ofiarą.......Nie wierzmy ,że coś możemy dostać za darmo. Naciągacze wciąż próbują nam wmówić ,że sms-y są darmowe i ,że w konkursie wygramy duże pieniądze.......Uważaj na SMS-Y Premium, oferujące udział w konkursie,loterii lub grze. Nie są wliczane do abonamentu i słono za nie zapłacimy.Nie wysyłajmy sms-ów na nr. zaczynające się cyfrą 7,a druga cyfra to 9. Takie sms-y kosztują 1-2 zł.Cenę określa druga cyfra,np. 71.... płacimy 1 zł. a 72.... płacimy 2 zl. Istnieją bardzo drogie zaczynające się na 9,wtedy koszt określają dwie cyfry po 9. np,910....kosztuje 10 zl,a 911.... kosztuje 11 zl. Uważajmy także na tz. subskrypcje. Np. otrzymujemy sms-a z ofertą prenumeraty jakichś usług. Zachęcani jesteśmy do wysłania sms-a na wskazany nr. Kolejne wysyłane sms-y mogą nam nabić rachunek nawet do kilkuset złotych miesięcznie. c.d..n. . Proszę o podzielenie się swoimi przemyśleniami,opiniami o moim blogu, jego treści i Państwa oczekiwaniami.....
środa, 30 kwietnia 2014
PYSZNY SERNIK Z CZEKOLADĄ I WIŚNIAMI.....
Składniki: 1 kg. mielonego sera
400 g mrożonych wiśni
250 g ricotty
200 g kremówki
100 g biszkoptów
100 g gorzkiej czekolady
100 g masła+2 łyżki
1 szkl. cukru pudru
3 jajka
2 budynie waniliowe
2 łyz.kakao
2 łyż. mąki
1 łyż. mąki ziemniaczanej
1 szkl. płatków kukurydzianych
skórka otarta z cytryny
Przygotowanie:wiśnie rozmrozić,odcisnąć. Płatki i biszkopty pokruszyć. Czekoladę roztopić z masłem, dodać ciastka. Wymieszać, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem. Wstawić na 10 min. do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Twaróg utrzeć z ricottą,kremówką ,jajkami i cukrem pudrem. Dodać budynie i mąkę ziemniaczaną, zmiksować, dodać skórkę z cytryny. Przełożyć na czekoladowy spód. Rozłożyć wiśnie. 3 łyżki chłodnego masła połączyć z mąką i kakao. Zagnieśc,rozkruszyć na cieście. Piec w tem. 160stop.C.przez ok. 60 min.
400 g mrożonych wiśni
250 g ricotty
200 g kremówki
100 g biszkoptów
100 g gorzkiej czekolady
100 g masła+2 łyżki
1 szkl. cukru pudru
3 jajka
2 budynie waniliowe
2 łyz.kakao
2 łyż. mąki
1 łyż. mąki ziemniaczanej
1 szkl. płatków kukurydzianych
skórka otarta z cytryny
Przygotowanie:wiśnie rozmrozić,odcisnąć. Płatki i biszkopty pokruszyć. Czekoladę roztopić z masłem, dodać ciastka. Wymieszać, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem. Wstawić na 10 min. do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Twaróg utrzeć z ricottą,kremówką ,jajkami i cukrem pudrem. Dodać budynie i mąkę ziemniaczaną, zmiksować, dodać skórkę z cytryny. Przełożyć na czekoladowy spód. Rozłożyć wiśnie. 3 łyżki chłodnego masła połączyć z mąką i kakao. Zagnieśc,rozkruszyć na cieście. Piec w tem. 160stop.C.przez ok. 60 min.
Subskrybuj:
Posty (Atom)