sobota, 15 listopada 2014

JESZCZE O DOBRYM SPRZĘCIE W DOMU....PIEKARNIKI....

C o robić aby mięso było soczyste,a ciasto wyrosło? Zapiekanki, mięso z sosami i ciasta najlepiej piec w naczyniu żaroodpornym. Do dużych porcji mięsa używamy rękawa z folii. Ciasta pieczemy, włączając górną i dolną grzałkę. Unikamy termoobiegu,bo gdy sę go wyłącza, ciasto opada. Program ten jest świetny do mięsa,  a gdy  używamy funkcji grill,pieczone składniki trzeba częst obracać, bo grzałka mocno przypieka.
  A teraz o dobrym sprzęcie-Piekarnik parowy Whirlpool AMW,599IX, w nim można piec i gotować na parze. Są w nim też zaprogramowane  przepisy. Po wybraniu jednego  z nich ,piekarnik automatycznie ustawia czas pieczenia. Cena to :ok.3599zł. Powtórzę ,coś za coś.
  Z termosondą -Beko 39600X,piekarnik jest wyposażony w sondę,  która mierzy  poziom wypieczenia mięsa. Można w nim jednoczesnie przyrządzać potrawy na róznych poziomach, np. pzzę i ciasteczka. Cena-ok.1499zł.     ć.d. n. Zapraszam na jutro.http://wrazliwoscspoleczna-roma.blogspot.com.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz